Min vei mot å bli en makeup artist

 

Sminke og skjønnhet har vært min største hobby så lenge jeg kan huske.

Hver dag etter skolen satte jeg meg ned på rommet mitt og la makeup. Jeg storkoste meg og det gav med en sånn ro.

Da jeg gikk på videregående bodde jeg hjemme hos mine foreldre. Planen var alltid å flytte tilbake til kjæresten min i Stavanger så fort jeg var ferdig med videregående. Jeg hadde planlagt alt, jeg hadde sett på jobber jeg skulle søke på, og visste akkurat hvordan ting skulle bli.

Eksamenstiden nærmet seg, og ønsket om å utdanne meg som makeup artist ble sterkere. Jeg ville ikke bare flytte til Stavanger og få meg en deltidsjobb og jobbe med noe jeg ikke brydde meg om. Jeg ville gjøre noe jeg virkelig elsket og som gav meg noe mer enn bare penger.

Jeg visste at om jeg skulle gå på en skole så var det bare èn skole jeg ville gå på, nemlig Tone Lise Akademiet i Oslo. Oslo er jo en så utrolig stor by. Tanken på å flytte bort fra de trygge omgivelsene her hjemme, og alle jeg kjente var skummel. Jeg skulle jo tilbake til Stavanger, jeg skulle jo slå meg til ro.

Jeg klarte ikke å la tanken på å bli makeup artist gå i fra meg, så jeg gikk inn på nettsiden til Tone Lise Akademiet og søkte på utdanningen. Lite visste jeg at dagen etterpå skulle jeg få en telefon fra en dame fra skolen som fortalte meg at skoleplassen var min.

Familien min og kjæresten min var jo så vidt informert om at jeg hadde søkt på skolen, og nå var jeg allerede kommet inn. Nå ble alt så virkelig, jeg var i ekstase men allikevel kjemperedd. Både familien min og kjæresten min støttet meg utrolig mye, og var glade på mine vegner og det gjorde alt mye lettere for meg.

Tiden etter jeg fikk vite at jeg var kommet inn gikk med til å pakke, si farvel til venner og familie og finne meg en plass og bo. Plutselig var sommerferien over og jeg satt på flyet til Oslo med en ènveisbilett. Nå skjedde det!

Nå er jeg i gang med sjette uken min på Tone Lise Akademiet. Disse ukene har vært utrolig lærerike. Når jeg begynte på skolen trodde jeg at jeg kunne over gjennomsnittet mye om makeup og også om hvordan vi legger makeup.  Jeg fant fort ut at jeg har gjort feil ?hele livet?, men det var bare gøy. Nå fikk jeg muligheten til å lære det ordentlig. Det som også er kjekt er at vi lærer hvorfor vi legger sminken slik vi gjør, vi lærer alt svært grundig og det syns jeg er bra.

Ukene jeg har gått på skolen har gått superfort. Det føles ut som det er helg oftere enn ukedag, og det er jo et positivt tegn. Jeg er så glad for at jeg begynte denne utdanningen. Hver dag gleder jeg meg til å stå opp for å gå på skolen og lære mer, slik har det aldri vært før. Tenk å gjøre det man elsker, hver eneste dag.

Det er jo såklart slitsomt også, det er mye øving som skal til. Ting sitter ikke første gangen man gjør ting. Jeg kan ta et eksempel på dette; Jeg skulle legge ?smokey eyes? på modellen min, men fikk det ikke til. Jeg måtte fjerne sminken fire ganger, det var utrolig frustrerende. Når du klarer det den siste gangen, ingenting føles bedre enn det, da gjør det ingenting at det ikke gikk de fire første gangene. Mestringsfølelse er så utrolig viktig, mye viktigere enn jeg først trodde. Når man ser resultater etter knallhard jobbing så gir det så mye motivasjon til å fortsette.

 


 

Jeg oppfordrer alle til å finne noe de virkelig elsker å gjøre. Ikke la noe eller noen komme i veien for utdanningen din eller andre mål du har i livet. Ikke la frykten eller usikkerheten din stoppe deg for å gjøre det du vil. Du kan oppnå akkurat det du vil, så lenge du har troen på deg selv.

Jeg selv var jo, som sagt kjemperedd for å flytte da alt var så ukjent, men jeg har aldri vært mer stolt over meg selv. Jeg har heller aldri vært mer fornøyd med valget jeg tok da jeg trosset frykten min å flyttet til andre siden av landet, helt alene. Jeg trodde på meg selv, og var sikker på at dette var noe jeg ville og jeg bestemte meg for at dette skulle jeg få til uansett.

 

6 kommentarer

laylow x 👀

28.09.2015 kl.17:02

Tinamunimakeup

28.09.2015 kl.17:04

laylow x: <3

Maria

28.09.2015 kl.17:06

Hvilken linje gikk du på videregående?:-)

Veronica

28.09.2015 kl.17:12

Så gøy :D Ingenting er bedre mestringsfølelse etter hard jobbing:) Jeg har selv jobbet hart for å komme dit jeg er i dag. Masse lykke til!!

Tinamunimakeup

28.09.2015 kl.17:37

Maria: Jeg gikk helse og sosial, Barn og ungdom og allmen påbygg :)

Tinamunimakeup

28.09.2015 kl.17:38

Veronica: Jaa, ikkje sant :) Så flink du er! Tusen takk og i lige måde ! <3

Skriv en ny kommentar

Tinamunimakeup

Tinamunimakeup

20, Tysnes

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er en 20 år gammel jente fra vestlandet som har en stor lidenskap for sminke og skjønnhet. Jeg flyttet nylig til hovedstaden for å studere beauty makeup ved Tone Lise Akademiet. Har du noen spørsmål eller ønsker kontakt? send meg gjerne en mail på: Tinoz.tveit@gmail.com eller skriv i kommentarfeltet.

Kategorier

Arkiv

hits