Tina Muni - den usminka versjonen

Usminka...

Sminke er ikke for å skjule seg bak en maske, eller for å forvandle ansiktet ditt for å bli en annen. Sminke handler om å fremheve det en liker med seg selv og dempe/skjule det en er mindre fornøyd med.

Jeg kan innrømme at jeg har slitt en del med å gå uten sminke, da huden min ikke er perfekt. Jeg har ofte tenkt at folk må syntes jeg er skikkelig ekkel som har masse kviser og at det kan se ut som jeg ikke tar vare på huden min. Jeg har vært redd, redd for dømmende folk, redd for hva folk tror og tenker. 

Ofte har jeg sminket meg bare for å gå på butikken, eller på en annen offentlig plass. Der det er folk er det også dømmende folk. 

Men hvorfor har jeg egentlig brydd meg om dette? hvorfor bry seg om hva folk du ikke kjenner tenker om deg bare pga noen kviser. 

Da jeg kom inn på Tone Lise Akademiet visste jeg at vi skulle komme til skolen hver dag uten sminke. Tanken fikk meg til å grøsse..

Skulle jeg virkelig gå gjennom Oslo sentrum uten sminke, hver dag i fem måneder? Jeg som ikke gikk til butikken uten sminke en gang.

Vet dere hva? ingen har glodd på meg, ingen ubehagelige blikk.

 

Jeg har funnet ut at folk har nok med seg selv, folk har nok med å rekke tbanen, rekke bussen, komme i tide til skole. Ingen har tid til å "scanne" ansiktet mitt for kviser. 

Ingen bryr seg, ingen bryr seg om jeg våknet opp med en ny kvise i dag morges. Den eneste som tenker over dette er meg selv. Og den eneste som kan gjøre noe med hva jeg føler er meg selv. Jeg kan velge å tenke at alle glor på meg å syns jeg er ekkel, eller jeg kan velge å tenke at folk har nok med seg selv å ikke bryr seg om kvisene mine, verre er det faktisk ikke.

Det ble fort en vane, det å gå uten sminke. Nå går jeg oftere med, enn uten. Noe så befriende å kunne gå med et bart ansikt uten disse teite negative tankene om  hva andre tenker og syntes.

Ingenting er bedre for huden enn å få puste og slippe å bli dekket til med det ene og det andre. 

 

 
For første gang på lenge kan jeg med hånden på hjerte si at jeg har aldri før følt meg mer komfortabel uten sminke. Og nå oppfordrer jeg nettopp DEG til å ha minst èn sminke fri dag i uken. Husk; folk har nok med seg selv.

 

4 kommentarer

Celina

05.09.2015 kl.13:22

Fantastisk! Sees på tirsdag, da kommer Agnes og jeg innom TL :)

Reidun MT

05.09.2015 kl.16:49

Heia Tina! Så bra innlegg 😊

Tinamunimakeup

05.09.2015 kl.18:48

Celina: Så kjekt :-)

Tinamunimakeup

05.09.2015 kl.18:48

Reidun MT: takk mamma <3

Skriv en ny kommentar

Tinamunimakeup

Tinamunimakeup

20, Tysnes

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er en 20 år gammel jente fra vestlandet som har en stor lidenskap for sminke og skjønnhet. Jeg flyttet nylig til hovedstaden for å studere beauty makeup ved Tone Lise Akademiet. Har du noen spørsmål eller ønsker kontakt? send meg gjerne en mail på: Tinoz.tveit@gmail.com eller skriv i kommentarfeltet.

Kategorier

Arkiv

hits